Legalisatie handtekening

U dient uw handtekening onder een verklaring te laten legaliseren. Wat betekent dat? Wat moet u doen?

Wat is legaliseren?

Het is belangrijk dat met zekerheid vaststaat dat u zélf de desbetreffende verklaring ondertekend heeft en niet iemand anders. Dat kan als uw handtekening op de verklaring wordt gelegaliseerd. Dit betekent dat een notaris vaststelt dat u inderdaad zélf de verklaring ondertekent en dat het uw handtekening is die op de verklaring staat.

Hoe legaliseren?

Iedere notaris in Nederland kan uw handtekening legaliseren. Indien de legalisatie niet door ons kantoor is verzocht brengen wij daarvoor een bedrag van € 50,00 (inclusief omzetbelasting) in rekening. Dit betreft enkel Nederlandstalige legalisaties.

De gang van zaken

U ondertekent de verklaring niet van te voren.
U belt ons even op met de vraag wanneer u langs kunt komen. Het is praktisch om een afspraak maken. Dit voorkomt wachttijd. Op werkdagen zijn wij tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar.
Bij uw komst naar het notariskantoor neemt u mee:
• de verklaring die u moet ondertekenen;
• een geldig legitimatiebewijs. Dit mag alleen een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs zijn.

U kunt tevoren deze bescheiden – met vermelding van uw telefoonnummer – per email naar info@denotaris.info sturen. Wij kunnen dan het een en ander voorbereiden. Eventuele vragen/problemen kunnen tijdig worden onderkend. Neemt u ook in dit geval de originele bescheiden mee naar ons kantoor als u langs komt!

U zet uw handtekening in het bijzijn van de notaris en toont daarbij uw legitimatiebewijs. De notaris legaliseert uw handtekening door te verklaren dat u uw handtekening in zijn bijzijn heeft gezet.

Wilhelm marketing